Chytré aplikace pro chytré děti. Jak vybrat edukativní mobilní aplikaci pro malé školáčky?

By
Číst 2689 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

pp pro detiChytrá mobilní zařízení se stala součástí našich životů. Děti na druhém stupni základní školy už obvykle vlastní svůj chytrý mobilní telefon - smartphone, mladší děti mají běžně přístup k rodinnému tabletu, někdy mobilu rodičů a nezřídka kdy už mají také svůj vlastní telefon nebo tablet. Novým technologiím neutečeme a je zbytečné se jich bát. V rozumné míře z nich děti mohou dokonce těžit. Kromě herních aplikací do nich totiž lze nainstalovat i ty výukové, které zábavnou formou pomáhají dětem například se školní přípravou.

Edukativní aplikace pro školáky, ale i mladší děti jsou jednoduché, dostupné a povětšinou ke stažení zdarma. Na českém trhu je jich velké množství a lze si samozřejmě stáhnout i ty cizojazyčné. Aplikace mají intuitivní ovládání, a tak si s nimi často dítě poradí lépe než dospělý. Je třeba si ale dát pozor na jejich úroveň.  Při výběru aplikace se řiďte referencemi a ohlasy ostatních rodičů. Je dobré si aplikaci prověřit a sami byste si ji měli také vyzkoušet. Tady jsou tři nejoblíbenější, se kterými bude příprava do školky a učení opravdové zábava.

Jdu do školy!

Je česká aplikace, ke stažení zdarma a vhodná pro děti od 5 do 7 let. Pedagogové se ale shodují na tom, že díky hravé obrázkové formě se může úspěšně uplatnit už mladších dětí. Hra obsahuje různé úkoly, díky nimiž by si mělo dítě osvojit dovednosti, které by s nástupem do školy mělo ovládat. Dobré je, že si rodič může prohlédnout k jakých kategoriích je jeho dítě silné a jaké dovednosti by bylo dobré podpořit. Dítě se hravou formou učí orientovat se v prostoru, v čase, rozvíjí své myšlení a řeč stejně tak jako matematické myšlení.

Dopravní výchova pro děti

Je česká aplikace z dílny „ucenibezmuceni.cz“. Animovaná zábavná dětské hra provede děti naučnou formou riziky dopravy. Postavičky Čára a Zebra provedou děti v plné verzi 12 interaktivními moduly, které děti učí, jak se chovat v dopravním provozu, učí ho poznávat dopravní značky, bezpečně přecházet silnici, být na silnici viditelný nebo jak bezpečně cestovat autem nebo vlakem. V základní verzi je hra ke stažení zdarma, rozšiřující balíčky je nutné dokupovat.

Animovaná první pomoc

Výuková česká aplikace naučí malé, větší i ty velké, jak postupovat v rizikových situacích, jak se zachovat a co dělat při záchraně života. V desítkách modelových situacích se dítě naučí, jak resuscitovat, podat umělé dýchání, jak postupovat při spáleninách nebo například při zlomeninách. Děti celou příručkou provádí záchranářský pes bernardýn Benny, který je vždy po skončení vyzkouší z toho, co si zapamatovaly a zda dávaly pozor. Plná verze obsahuje 3 hodiny animací. V základní verzi je a 

Naposledy změněno pátek, 30 září 2016 07:52