HOAX HOAX HOAX

By
Číst 2371 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

pomeranc s hivSetkáváme se s nimi dnes a denně a mnohdy si to ani neuvědomujeme. Na první pohled neškodné, zajímavé, mnohdy šokující zprávy, které lákají k přečtení a šíření. Někdy nás varují před virem, prosí o pomoc, informují o nebezpečí nebo se jen snaží pobavit. Často jsou doplněny o prosbu, ať sdělení šíříte dál, někdy obsahují vir. Jedno mají ale společné, jsou nepravdivé. Tady jsou 4 na facebooku nejčastější. Uvěřili jste?

 

ICE KONTAKTY V MOBILU

V různých obměnách koluje na internetu už od roku 2005. Informuje o tom, že když si do mobilu do telefonních kontaktů uložíte důležité osoby pod ICE,  ICE1, ICE2, tak že je záchranáři v případě nouze budou kontaktovat. Bohužel to tak ale není. Do kontaktů si raději napište „máma“, „babička“ a věřte, že to bude fungovat lépe.

FACEBOOK – COPYRIGHT NA PROFIL

Zkopírujte si text o ochraně vašich osobních údajů a vaše osobní údaje, fotky, videa, články, kresby se stanou výlučně předmětem vašich autorských práv. Omyl! Co jednou na facebooku dáte, o to se s facebookem dělíte. Nevěříte? Přečtete si pozorně pravidla této sociální sítě a uvidíte.

SKANDÁL! PŘEVAŘENÉ MLÉKO Z KRABICE.

Bylo to tu už tisíckrát, ale tento hoax je nesmrtelný a nemálo z nás bylo na vážkách. Opravdu ale věříte, že chybějící číslice na krabici trvanlivého mléka je označení, kolikrát bylo vráceno, převařeno, recyklováno a opět vráceno do prodeje? Zkuste si spočítat náklady. Ne, opravdu to možné není. A co to číslo znamená doopravdy? Číslo pásu, na kterém se mléko plní.

POMERANČE S HIV

Tento hoax se rozběhl světem a šíří se rychlostí blesku, přestože je na první pohled těžko uvěřitelný. Jedná se o varování, že se do pomerančů dostala lidská krev infikovaná virem HIV. Fotky vypadají možná přesvědčivě a starost o vaše děti je dojemná, ale tento hoax opravdu nemá s pravdou nic společného. 

Naposledy změněno pátek, 23 září 2016 16:04