Vypít nebo vyhodit? Co si myslíte o konzumaci vlastní placenty Vy?

By
Číst 2427 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

placentaAno, čtete správně. To, co je pro živočichy přirozené a pro většinu lidí nemyslitelné, se stává trendem. Tradici má zpracování placenty především v Číně, ale setkáte se s ním poměrně běžně i ve Vietnamu, Maďarsku nebo v Itálii. Konzumace vlastní placenty není žádné sci-fi a stává se stále běžnější součástí poporodní péče i u nás.

 

I když někteří nad konzumací placenty zvedají obočí a některým se obrací žaludek, argumenty pro jsou přesvědčivé. Složení placenty je zcela unikátní, neopakovatelné a životodárné. Obsahuje kmenové buňky a růstové faktory, které mají po její konzumaci pro tělo maminky okamžitý účinek. Významně se podílejí na hojení a celkové poporodní rekonvalescenci. Pozitivní vliv má mít nejen po stránce fyzické, ale také psychické. Placenta obsahuje mnoho vitamínů, minerálů, ale také hormonů jako je například oxytocin nebo prolaktin, který zvyšuje produkci mateřského mléka.

Pokud máte zájem placentu využít, pak je možné ji vypít ve formě koktejlu. Ideální je její zpracování do 24 hodin po porodu. Připravuje se rozmixovaná společně s ovocem. Jestli se vám to zdá být „moc“ a není to váš šálek kávy, pak jsou zde i další varianty. Z placenty lze vyrobit celou řadu přírodních produktů: kapsle, krémy, tinkturu, esenci i homeopatické léky. Zpracovaná placenta nemá žádný pach ani žádnou chuť.

Zaznívají názory, že využití placenty je jen nechutný blud bez efektu. Možnost konzumovat ji je výsadním právem žen, matek a objevuje se jen několikrát za život, pokud vůbec někdy. Když se taková možnost naskytne, rozhodnutí je na každé a určitě minimálně stojí za to ho zvážit.

Naposledy změněno pátek, 24 únor 2017 08:27