Jak nepřijít o fotografie z dovolené?

By
Číst 2523 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

dovolenaZmáčknutí jednoho nesprávného tlačítka, rozbitý nebo odcizený notebook či telefon a všechny vaše fotografie mohou být během chvilky ztraceny v nenávratnu. Možná jste se s tím už setkali. Smutek ze smazání fotografií z dovolené nebo nezapomenutelných okamžiků když byly dětí malé, pak přetrvává dlouho poté. Jak tomu předejít? Řešení je jednoduché – dobré zálohování.  Stojí vás jen chvíli, nejedná se o nic složitého, ale přesto na něj většina z nás zapomíná.

 

Čas disket nebo kazet VHS je už dávno pryč. Pomalu ale jistě se začínají vytrácet i možnosti, kde přehrát CD nebo DVD. Vše se digitalizuje a s tím se mění i systémy ukládání dat. Pokud nechcete o své fotografie nebo videa přijít, měli byste využít moderní nástroje k jejich uchovávání. Odborníci doporučují zálohu nepodcenit a využívat více zdrojů. S rozbitím nebo odcizením přístroje můžete lehce natrvalo přijít o všechna data na daném nosiči, proto zálohujte ve „virtuálním prostoru“. Posloužit vám spolehlivě může Google nebo tzv. „cloudové úložiště“. Do pomyslného „obláčku dat“ můžete velmi jednoduše nahrát vše, co budete chtít v budoucnu využívat. Jejich výhodou je, že umožňují i vzdálený přístup, takže se na vaše fotky můžete podívat odkudkoliv a nemusíte kvůli tomu vozit externí disk nebo Flash disk. Díky dnešním moderním nástrojům o ně bude postaráno a automaticky budou ukládány i další data.

Ukládejte, ale ne zbytečnosti. Moderní fotoaparáty nebo telefony sice nabízejí velké kapacity k ukládání dat, což ale neznamená, že se musíte probírat nepřeberným množstvím různých šmouh, nezaostřených záběrů nebo snímků pořízených omylem. Čím lepší bude vaše organizace fotografií, tím lépe se vám budou ukládat a tím lépe se v nich budete později orientovat.

Na staré a dobré CD, DVD, Flash nebo externí disky ale nezapomínejte. Pokud máte k fotografiím nebo videím citový vztah, mají pro vás hodnotu a nechcete o ně přijít, pak zálohujete data na různá místa. Je to jistota. Určitě není ani od věci nechat pár nejlepších úlovků z dovolené vytisknout. Stále totiž platí, že sejde z očí, sejde z mysli. K tištěným fotografiím máme stále větší možnost a potřebu se vracet. 

Naposledy změněno středa, 31 srpen 2016 20:21