Krokodýlí zoo

By
Číst 2842 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

Pokud máte cestu na jih Čech nebo si chcete udělat hezký výlet, který nezkazí ani nepěkné počasí, pak můžete zkusit krokodýlí zoo. Nachází se v centru krokodyli zoo protivinProtivína nedaleko Písku a jedná se o první soukromou zoologickou zahradu takového druhu v České republice. Majitelům se podařilo dát dohromady unikátní sbírku nejrůznějších druhů, mezi nimiž je i několik kriticky ohrožených druhů jako je krokodýl kubánský nebo krokodýl bahenní. Na ploše 2000m2 můžete vidět 22 z 23 na Zemi popsaných druhů.

 

Kromě stálé expozice nabízí protivínská zoologická zahrada i krokodýlí muzeum, kde je k vidění mimo jiného kompletní kostra krokodýla. Mezi 1200 exponáty ale najdete i další zajímavosti, které se týkají i jiných zástupců živočišné říše. Prohlídka je doplněna o expozici jedovatých hadů, kde jsou zastoupeny zmije, chřestýši a kobry.

Mezi nejzajímavější zážitky patří bezesporu krmení pětimetrového krokodýla mořského Golema, které probíhá vždy každou sobotu. Ten je jeden z největších exemplářů v Evropě. Krmení probíhá vždy v 11 a ve 14 hodin. Neděle jsou vyhrazeny pro fotografování s mládětem krokodýla filipínského. Děti si ho mohou pohladit a na vlastní kůži porovnat jemnost nebo naopak hrubost jeho šupin. Je to zážitek, o kterém budou vaše děti dlouho po té s nadšením vyprávět.

Protivínská krokodýlí zoologická zahrada funguje v celoročním provozu od pondělí do pátku a to vždy od 10 hodin. Od května do září je otevřeno do 17 hodin, v ostatní měsíce je otevírací doba o jednu hodinu zkrácena. Cena plného vstupného je 200.-Kč, snížené vstupné stojí polovinu. Rodinné vstupné stojí 500 korun. Více informací získáte na webových stránkách www.krokodylizoo.cz

Naposledy změněno úterý, 28 červen 2016 12:09