Od 1.2.2017 rozdělí MPSV 350 milionů na založení a provoz dětské skupiny.

By
Číst 2119 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

detiChcete podnikat a nemáte počáteční kapitál? Pokud je cílem vašeho podnikání založení dětské skupiny, od 1.2.2017 můžete zažádat o dotaci na založení a provoz dětské skupiny. Výzva platí pro celou Českou republiku mimo Prahu. Vzhledem k velkému zájmu o dětské skupiny ze strany rodičů i potenciálních poskytovatelů vyhlásilo Ministerstvo práce a sociálních věcí novou výzvu podporující vznik a následný provoz této služby péče o děti od 1 roku do 3 let. 

Spektrum příjemců je velmi široké. Může jím být OSVČ, podnikatelský subjekt, státní podnik, nestátní nezisková organizace, poradenská nebo vzdělávací instituce, ale také kraj, obce nebo příspěvková organizace. Ministerstvo práce a sociálních věcí v dotačním programu Zaměstnanost podporuje vznik a provoz dětských skupin pro veřejnost, ale také podnikové dětské skupiny a podnikání na volnou nebo vázanou živnost. 
Dotaci je možné využít na náklady spojené se zřízením skupiny, na rekonstrukci prostor a jeho vybavení nebo například na nákup pomůcek. 
Žadatel může zažádat minimálně o jeden milion korun, maximálně však o necelých šest milionů. Výše podpory je až 100 % nákladů zřizovatele a provozovatele skupiny. 
Celkem má Ministerstvo práce a sociálních věcí na podporu dětských skupin rozdělit až 882 milionů. Výše této mimořádné výzvy je alokována na 350 milionů korun.

Naposledy změněno neděle, 08 leden 2017 20:16