Kam pro radu v těhotenství?

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

matka dceraKaždá nastávající maminka cítí, co je pro její děťátko nejlepší. Pokud si nevíte rady, tak zde je pár tipů, kde se můžete poradit:


1) Nebojte se přiznat svému gynekologovi vše, co vás trápí. Pokud máte pocit, že od gynekologa nedostáváte informace, které by vás uspokojily, pamatujte, že na co se nezeptáte, to se nedozvíte. Jestliže máte více dotazů, raději si je sepište a po té je přečtěte. Tím nic nezkazíte a hlavně na nic nezapomenete.

 


2) Dula - stěžejním bodem práce duly je doprovázení a poskytování zejména emocionální podpory v těhotenství, během porodu a v šestinedělí. Dula rodiče doprovází na jejich cestě k porodu a pomáhá jim naplnit jejich představy.
3) Můžete navštívit i internetové diskuze, kde se maminky radí o jakémkoliv problému. V každém případě, ale stále mějte na paměti, že zde se často jedná o práci s neověřenými zdroji informací. V některém případě vás může diskuze rozhodit a budete z toho zbytečně vystresovaná. V některém případě, a to samozřejmě nelze vyloučit, vás může uklidnit, že stejné nebo podobné problémy má více maminek.
4) Jestliže jste odolná a máte dost síly, můžete se poradit se svými kamarádkami. Občas je to kontraproduktivní, jelikož vám začnou vyprávět o svých zážitcích, pocitech, o průběhu porodu a tak podobně aniž byste chtěla tuto informaci zrovna znát. Některá může mít porod velmi složitý a bolestivý a některá naopak rychlý s minimálními komplikacemi.
5) V neposlední řadě je jednou z variant vaše maminka. Připadá vám, že si nemůže nic pamatovat? Že je ze staré školy? Omyl, každá si průběh svého těhotenství i porodu pamatuje do největšího detailu. Je to váš nejbližší člověk a ví o vás vše. Vždy pozná, že vás něco trápí, když na vás skočí nějaká nemoc, ale i také když jste veselá a máte radost ze života. Neodmítejte její rady. Přeci jenom má za sebou několik let praxe a bude se vám snažit pomoci tak, jak nejlépe dovede. Žádná maminka nechce vidět, jak se její dítě trápí.

Konečné rozhodnutí je vždy jen na vás. Nikdo jiný ho za výs neudělá!

zdroj: www.mcentra.cz

 

Číst 2665 krát Naposledy změněno pondělí, 29 únor 2016 21:49