Ovesné sušenky s banánem

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

kitchen storyTyto ovesné sušenky jsou nejjednodušší na světě. Není v nich žádný přidaný cukr a základem pro ně jsou v podstatě jen dvě ingredience a zbytek se dá obměňovat podle chuti a nebo spíše podle toho, co je doma k dispozici. Vše za 30min, celkem 12 porcí.

Suroviny:

2ks zralých banánů

1 hrnek vloček ovesných (nebo pohankových)

Volitelné:

vlašské ořechy

rozinky

1/2 lžičky vanilkového extraktu

mletá skořice

Postup

Základem sušenek jsou banány a ovesné vločky. Zralé banány rozmixujte na kašičku a k nim přidejte ovesné vločky. To znamená, pokud je chcete mít opravdu jednoduché, smícháte pouze tyto dvě ingredience.

 

Je možné si je samozřejmě vylepšit a to nasekanými vlašskými ořechy, rozinkami a vanilkovým extraktem. Vždy se držte přibližného poměru, suchých ingrediencí by celkově mělo být vždy do plného hrnku. To znamená, že ovesných vloček usypte a přidejte zbylé suché ingredience.

 

Rozmixované banány s vanilkovým extraktem a mletou skořicí smíchejte se suchými ingrediencemi a dobře promíchejte. Pokud by vám směs připadala málo sladká, můžete přidat agávový sirup nebo med.

 

Sušenky o velikosti cca 5 cm v průměru tvořte na plech vyložený pečicím papírem a následně pečte zhruba 15 minut na 160 °C.

 
 

Prima tip pro milovníky čokolády: Ke směsi z vloček a banánů přidejte mandlové plátky, lžíci kakaa a  hořkou čokoládu nasekanou na menší kousky.

zdroj: Kitchen Story

Číst 2836 krát Naposledy změněno sobota, 02 duben 2016 14:47