Jak na skvrny nejen od příkrmů?

By
Číst 2781 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

skvrnyTo, že děti a skvrny k sobě neodmyslitelně patří, pozná rodič už po prvních dnech s miminkem.  Skvrny po blinknutí a plenkových nehodách záhy vystřídají ty od prvních příkrmů, a to je teprve ten pravý prací oříšek. Pár osvědčených rad se vždy hodí. Tady jsou:

 

 

  • JEDNEJTE RYCHLE

V případě téměř jakékoliv skvrny hraje zásadní roli rychlost. Skvrnu nemusíte hned prát a čistit, stačí ji namočit na vlažné vody a nechat odmočit. Čím dříve zasáhnete, tím je větší pravděpodobnost, že se jí zbavíte bez následků.

  • S CITEM

Skvrnu není dobré dřít. Zbytečně ji vtíráte ještě více do tkaniny a dolů půjde ještě hůř. Nejlépe je skvrnu dobré hned odsát, popřípadě setřít papírovým nebo vlhčeným ubrouskem. Čistíme ji zlehka, krouživými pohyby, vždy od jejího obvodu směrem do středu.

  • ŽLUČOVÉ MÝDLO

Za pár korun v jakékoliv drogerii koupíte žlučové mýdlo, které si dokáže poradit s většinou obtížně odstranitelných skvrn z oblečení. Pokud si z něj do nádoby s pumpičkou připravíte mýdlový sliz, půjde praní ještě lépe. Mýdlo je levné a ekologické a na rozdíl od chemických přípravků neničí barvy.

  • CITRÓN, SŮL A SODA

Pokud se potřebujete zbavit skvrn od ovoce a zeleniny a nemáte po ruce prostředek na znečištění, potřete skvrnu před namočení citrónem, solí nebo jedlou sodou. Bývají hned po ruce a působí často mnohem spolehlivěji než speciální drahé prostředky.

  • NA PRAČCE ZÁLEŽÍ

Nové moderní pračky si se skvrnami dokážou zpravidla poradit mnohem lépe. Díky speciálním technologiím jsou šetrné a účinně perou už i při nižších teplotách.

Naposledy změněno pondělí, 06 březen 2017 07:20